سبزیپلو با ماهی و طرز تهیه آن
سبزیپلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانی ها می باشد و مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی می باشد که در طول تاریخ از آن استفاده می کردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از ماهی پلو استفاده می کنند. از این رو ما قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با طرز تهیه شوید پلو با ماهی آشنا سازیم. با مجلهی آشپزی رستوران مهستان همراه باشید.
مواد لازم سبزیپلو با ماهی
مواد لازم میزان لازم
ماهی 1 عدد
برنج 2 پیمانه
سبزی (تره، گشنیز،جعفری،شوید) 1 لیوان یا 80 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
لیمو تازه 1 عدد
کره 50 گرم
زعفران 3 قاشق غذا خوری
سیر 4 حبه
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
پودر سیر 1 قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
آرد 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سبزیپلو با ماهی مجلسی و مخصوص
مرحله اول :
برای تهیه سبزیپلو با ماهی ابتدا باید برنج با 1/5 قاشق نمک خیس کنید و اجازه دهید تا برنج حدود 3 ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم :
ابتدا ماهی را به سه تکه برش بزنید و در ادامه ماهی ها را بشویید و بگذارید تا خشک شود. در ادامه ماهی های خشک و تمیز را در یک ظرف مناسب برای مرینیت کردن بگذارید.
مرحله سوم :
یک عدد پیاز بزرگ را پوست بگیرید سپس آن را شسته و ریز ریز رنده کنید.
مرحله چهارم :
آب پیاز رنده شده را به کمک یک صافی بگیرید و آب پیاز را به ماهی ها اضافه کنید.
مرحله پنجم :
آب یک عدد لیموی تازه را بگیرید و در ادامه به ماهی اضافه کنید.
مرحله ششم :
ادویه ها که شامل (نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه ، پودر گشنیز) می باشد را به مواد پیاز اضافه کنید.
مرحله هفتم :
زعفران دم کرده غلیظ را نیز به مواد ماهی اضافه کنید.
مرحله هشتم :
دو قاشق روغن زیتون نیز به مرینیت ماهی اضافه کنید و خوب مواد را ترکیب کنید و به روی ماهی بزنید تا کاملا مواد به خورد ماهی برود.
مرحله نهم :
روی ظرف ماهی را سلفون بکشید و بگذارید تا حدود یک ساعت درون یخچال بماند و استراحت کند تا ماهی مواد را خوب به خود جذب کند.
مرحله دهم :
هم اکنون به سراغ تهیه برنج سبزی پلو بروید ابتدا در یک قابلمه مناسب با حجم مواد آب بریزید و بگذارید تا آب بجوشد.
مرحله یازدهم :
پس از اینکه آب به جوش آمد، آب برنجی که خیساندهاید را بگیرید و برنج را درون آب جوش بریزید.
مرحله دوازدهم :
اکنون سبزی ، سبزی پلو را که شامل (شوید ، تره، گشنیز، جعفری) می باشد را پاک کنید و ریز آن را خرد کنید. میزان شوید با نسبت به دیگر سبزیها مقداری بیشتر باشد.می توانید 1 قاشق غذا خوری شنبلیه نیز به این سبزیها اضافه کنید.
ماهی شب عید
مرحله سیزدهم :
4 الی 5 حبه سیر را رنده کنید و به سبزیها اضافه کنید.
مرحله چهاردهم :
پس از این که مقداری برنج درون قابلمه آب جوش ماند سبزیها و سیر را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا این مواد با هم ترکیب شوند. سپس اجازه دهید تا برنج به حالت نیم پز در بیاید.
مرحله شانزدهم :
پس از گذشت حدود 15 دقیقه برنج را آبکش کنید.
مرحله هفدهم :
مقداری روغن کف قابلمه برنج بریزید و بگذارید تا روغن کمی گرم شود.
مرحله هجدهم :
هر ته دیگی که دوست دارید را درون قابلمه بچینید.
مرحله نوزدهم :
برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. شما می توانید مقدار کمی از زعفران دم کرده لابه لای برنج بریزید این کار هم باعث می شود که برنج شما خوش رنگ تر شود و هم عطر و طعم بهتری به برنج می دهد.
مرحله بیستم :
کناره های برنج را رو به وسط برنج بیاورید و با کمک ته کفگیر چند سوراخ درون آن ایجاد کنید.
غذا شب عید
مرحله بیست و یکم :
نصف لیوان آب پر کنید و آن را کناره های برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج بخار کند و دم بکشد.
مرحله بیست و دوم :
کره را برش بزنید و روی برنج بگذارید سپس برنج را حدود 40 دقیقه دم بگذارید.
مرحله بیست سوم :
سه قاشق آرد را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه) به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله بیست چهارم :
ماهی هایی را که از یخچال خارج کرده اید را در آرد بغلطانید و آرد اضافه آن را بتکانید.
مرحله بیست و پنجم :
در یک تابه مناسب ماهی های مرینیت شده را با روغن مناسب سرخ کنید.
مرحله بیست و پنجم :
شما می توانید این غذای لذیذ را با کلم قرمز و سالاد سرو کنید.
سرخ کردن ماهی در فر :
ابتدا روی سینی فر فویل بکشید.
ماهی های آماده شده از قبل را روی سینی می چینیم.
در دمای 190 درجه در مدت 20 دقیقه ماهی ها در درون فر می پزند.
سرخ کردن ماهی در تابه
ابتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می ریزیم و شعله را روشن کنید تا روغن کاملا داغ شود.
سپس ماهیها را به آرامی درون تابه قرار می دهیم.
اجازه دهید تا یک طرف ماهی ها سرخ شود و بعد ماهی را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
نکته های درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید
در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت های مختلف برنج بگذارید تا در اثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد سبزی پلو با ماهی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 3 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
سبزی پلو با ماهی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .