ویژگیهایی وجود دارد که با داشتن آنها آشپز بهتری خواهید شد که در این مطلب آنها را برمیشماریم.
در این مقاله از سری مقالات رستوران مهستان به نکاتی در مورد آشپز خوب می پردازیم، نیاز به غذا و پخت و پز از دوران باستان تاکنون، نقش اساسی در تکامل انسانها داشته و هنوز هم به عنوان عامل مهمی شناخته میشود. امروزه آشپزی تنها برای برآوردن نیاز اولیه و سیر شدن نیست، بلکه آشپزی هنر ترکیب عطر و طعمها و عملی است که به شما کمک میکند چیزی را به چیز دیگری تبدیل کنید. بزرگترین سرآشپزهای دنیا نهتنها به طعم و عطر غذا اهمیت میدهند بلکه میدانند نحوه ارائه یک غذا، به اندازه طعم، رایحه و بافت آن در ذهنیت افراد تاثیر دارد.
- هنرمند هستید
- با غذاهای مضر مخالف هستید
- اشتیاق به دستورالعملهای جدید دارید
- علاقه به برگزاری مهمانی دارید
- انتقادپذیر هستید
- در مدیریت زمان مهارت دارید
- در ریاضیات و تجارت ماهرید
- عادات خاص خودتان را در آشپزخانه دارید
- به تواناییهای خود اطمینان دارید
- مهارت ارتباطی خوبی دارید
- افکارتان رشدیافته است
- EQ بالایی دارید
- مواجهه با شکست برایتان سخت نیست
اگر به آشپزی علاقمند هستید و دوست دارید در آینده یکی از شناختهشدهترین سرآشپزهای دنیا شوید، باید بدانید بسیاری از آشپزهای ماهر ویژگیهای مشترکی دارند که در ادامه این بخش آوردهایم، اگر شما هم دارای این خصوصیات هستید، شما فردی مناسب برای تبدیل شدن به آشپز ماهر است. جالب است بدانید این خصوصیات و ویژگیهای معرفیشده در این بخش، خصوصیاتی است که در آشپزهای ماهر وجود دارد.
هنرمند هستید
آیا همیشه اشتیاق به خلق و طراحی دارید؟ خواه نقاشی روی بوم خالی باشد، خواه مونتاژ بلوکهای لگو یا تزئین یک بشقاب املت، در این صورت شما یک فرد هنرمند هستید و تمایل بی حد و حصر برای خلق چیزی جدید دارید.
هنگامی که نوبت به پخت و پز میرسد، همیشه مایلید به نحو احسن غذا بپزید و ارائه و زیبایی غذا را ساده نمیگیرید، حتی اگر فقط یک بشقاب باشد! علاوه بر پخت و پز غذای خوب، کار با ابزار آشپزخانه و وسایل آشپزی را از چاقوهای استاندارد، قابلمهها، تابه تا مخلوطکن و سایر وسایل آشپزخانه را بهخوبی میدانید.
با غذاهای مضر مخالف هستید
به عنوان یک آشپز به احتمال زیاد از هر رستوران و کافهای در محله خود بازدید کردهاید فقط برای اینکه از منوی غذاها استفاده کنید و بدانید در کدام رستوران بهترین غذاها طبخ میشود (کیفیت در رستوان مهستان اولویت اول ماست) . غذاهای مضر را نمیخورید و به دیگران پیشنهاد میدهید تا آنها هم از چنین غذاهایی صرفنظر کنند.
اشتیاق به دستورالعملهای جدید دارید
هنگام اوقات فراغت، خانواده و دوستانتان شما را در حال آشپزی میبینند و هیچکس تا پایان آشپزی مجاز نیست به آشپزخانه وارد شود اما پس از اتمام کار، از اعضای خانواده میخواهید برای تست طعم غذای جدید نظر بدهند.
علاقه به برگزاری مهمانی دارید
همیشه اطرافیانتان دوست دارند در مهمانیها حضور داشته باشید زیرا در صورت کمبود غذا جای هیچگونه نگرانی نیست و شما بهراحتی و با سرعت میتوانید غذای مناسبی را طبخ کنید. همچنین اگر از شما نخواسته باشند چیزی به مهمانی ببرید خودتان دسر یا غذایی را به همراه خود میبرید و دیگران را متعجب میکنید.
انتقادپذیر هستید
کار در آشپزخانه میتواند بسیار استرسزا باشد. شاید بتوانید وقت خود را برای پختن یک وعده غذای دلچسب برای اعضای خانواده صبور خود اختصاص دهید، اما در یک رستوران طولی نمیکشد که مشتریان گرسنه شروع به شکایت میکنند. بنابراین باید آرام و خونسرد باشید، حتی اگر دست خود یا به طور تصادفی غذا را سوزاندهاید.
هنگامی که سفارشات در ساعت شلوغ شروع به جمع شدن میکنند، متوجه میشوید که باید سریع و در عین حال دقیق باشید. یک حرکت اشتباه از طرف شما میتواند خطر آشپزی و اعتبار رستوران را به خطر بیندازد!
در مدیریت زمان مهارت دارید
آیا دوستانتان به شما میگویند که منظم هستید؟ آیا پاکیزگی را ارزش میدانید و سبک زندگی منظمی دارید؟ شاید سریع روی پای خود میایستید و چند کار را با هم انجام میدهید.
به عنوان یک سرآشپز در یک محیط حرفهای، باید چیزهایی بیش از نحوه آشپزی بدانید. این شامل مهارت مدیریت زمان و چندوظیفهای است. به عنوان مثال، باید تسلط داشته باشید و روشی برای تهیه و سازماندهی مواد اولیه برای به حداکثر رساندن بازدهی انتخاب کنید، همچنین باید توانایی انجام کارهای مختلف را داشته باشید.
در ریاضیات و تجارت ماهرید
اگر فکر میکنید که آشپزی و ریاضیات نقطه مشترکی با هم ندارند، بهشدت اشتباه میکنید. برای اینکه یک آشپز خوب شوید، باید محاسبات و تجارت را خوب انجام دهید زیرا، یک آشپز علاوه بر اینکه میداند یک بشقاب ماکارونی را چگونه بکشد، باید بعد تجاری و اداری آشپزی را هم بداند تا بتواند در عین صرفه اقتصادی، غذای خوبی درست کند. این بدان معنی است که شما قادر به کنترل جنبههایی مانند بودجه، هزینههای کارگر، کاهش هزینهها، قیمتگذاری مواد غذایی و مدیریت موجودی کالا هستید.
عادات خاص خودتان را در آشپزخانه دارید
همه سرآشپزهای موفقی که میشناسم یک نکته مشترک دارند: عادتهای عالی در آشپزخانه و هم بیرون آشپزخانه دارند.
در آشپزخانه، آنها تمیز کار انجام میدهند و چاقوها را به طور مرتب تیز میکنند، به طوری که همیشه هر وقت چاقوی تیز بخواهند چاقوی تیز داشته باشند. آنها غذای خود را میچشند و به تکنیکها و اصول اساسی آشپزی پایبند هستند.
در بیرون آشپزخانه، آنها به طور منظم ورزش میکنند و غذاهای مقوی میخورند. خوب استراحت میکنند و خواب باکیفیتی دارند. تمام این جزئیات کوچک برای حفظ استقامت، سطح انرژی و اشتیاق آنها در آشپزخانه جمع میشود. این عادتهای عالی که آنها روز به روز انجام میدهند، در نهایت با هم ترکیب میشوند و پایهای محکم برای موفقیتهای آنها در آشپزی و زندگی شخصیشان تشکیل میدهد.
به تواناییهای خود اطمینان دارید
سرآشپزهای موفق توانایی زیادی دارند و میتوانند روی خود شرطبندی کنند و نسبت به تواناییهای خود مطمئن هستند حتی اگر همه افراد ماهر در برابر آنها قرار بگیرند. همه آنها بر بزرگترین موانع موفقیت در آشپزی غلبه میکنند.
مهارت ارتباطی خوبی دارید
سرآشپزهای موفق بهوضوح ارتباط برقرار میکنند و این بدان معناست که در آشپزخانه آنها هیچ زورگویی، پرخاشگری منفعلانه، اقدامات کوچک و سیاست کاری وجود ندارد.
سرآشپزهای موفق همیشه یک محیط مثبت و حرفهای را در آشپزخانه خود حفظ میکنند. آنها اهداف خود را نشان میدهند و بهوضوح با اعضای تیم خود ارتباط برقرار میکنند که منجر به اجرای موفقیتآمیز برنامههای آنها میشود.
افکارتان رشدیافته است
آیا مرتب سوال میپرسید که چرا بعضی از کارها در آشپزخانه به روشی خاص انجام میشود؟ میبینید که بسیاری از کارها در یک آشپزخانه حرفهای اغلب بدون سوال کافی از طرف ما انجام میشود. روش خاصی از پخت و پز که احتمالاً در گذشته ابداع شده است، اغلب ممکن است کارآمدترین راهحل یا ایده موثر در این زمینه نباشد.
سرآشپزهای موفق از فروتنی و ذکاوت لازم برای یادگیری مداوم و مجدد برخوردارند. آنها میدانند که تغییر وجود دارد و به همین دلیل است که به جای یک ذهنیت ثابت، ذهنیت رشد را حفظ میکنند.
EQ بالایی دارید
آشپزهای موفق از هوش هیجانی بالایی برخوردارند و به ندرت تحت فشار قرار می گیرند. آنها توانایی کنترل استرس و اضطراب بالا در آشپزخانه را دارند و تعاملات مثبت و ارزشمندی را با دیگران حفظ می کنند و می دانند که چگونه آرام و متین باشند حتی وقتی اوضاع به خوبی پیش نمی رود.
برای اینکه بتوانند این کار را انجام دهند خودآگاهی بالایی دارند و به وضوح همه نقاط قوت و ضعف خود را میدانند. علاوه بر این، واقعاً آشپزی را به عنوان یک کاردستی و روح بخش درک میکنند.
مواجهه با شکست برایتان سخت نیست
سرآشپزهای موفق این توانایی عجیب را دارند که اگر بارها و بارها زمین خوردند، بلند شوند بدون اینکه اشتیاق و لذت خود را برای یادگیری و آشپزی از دست بدهند. نیازی به گفتن نیست، این پافشاری منطقا تضمین میکند که آنها اولین کسی خواهند بود که ثمرات موفقیت را میچشند و اگر بخواهیم ساده بگوییم، موفقترین سرآشپزها اساساً آشپزهایی هستند که بیشترین شکست را خوردهاند، تا سرانجام کلید تسلط بر کار خود را پیدا کنند.