ایران، سرزمین باستانی با یک فرهنگ گسترده و غنی که در دنیا شناخته شده و جاذبههای بسیاری را در خود داراست، هر ساله گردشگران فراوانی از سراسر جهان را به خود جلب میکند. این کشور علاوه بر داشتن مکانهای تاریخی و دیدنی، دارای یک فرهنگ غذایی بسیار خاص و جذاب است که از جمله جاذبههای گردشگری مهم محسوب میشود. بسیاری از توریستها و گردشگران تجربه چشیدن طعم بینظیر غذاهای توریستی ایران را یکی از بخشهای فراموشناپذیر و هیجانانگیزترین سفر خود میدانند.
لیست معروف ترین غذاهای ایرانی در جهان
در این مقاله برای شما چند مورد از غذاهای محبوب ایرانی را معرفی می کنیم. این غذاها نقش مهمی در طیف غذایی ایرانیان دارند و توانستهاند جایگاه خاصی در دل گردشگران خارجی یابند. در زیر به معرفی برخی از این غذاها پرداخته خواهد شد:
کباب (معروف ترین غذای توریستی ایران)
پرطرفدارترین و محبوبترین غذاهای ایرانی، “کباب” است که به روشهای مختلفی مثل کباب کوبیده(لقمه)، کباب دنده، کباب برگ و … تهیه میشود. گردشگران خارجی هم به این موضوع واقف شدند که پایثابت تفریحات بیرونشهری ایرانیها درستکردن کباب میباشد.آش رشته
یکی از آشهای محبوب ایرانی که در لیست بهترین غذاهای ایران از دید گردشگران خارجی قرار گرفته است، “آش رشته” نام دارد. این آش خوشمزه با ترکیبی از پیاز داغ، سبزیجات مخصوص، سیرداغ و انواع حبوبات تهیه میشود و در انتها رشتهها به آن اضافه میشوند تا حسابی جا بیفتد.
ته دیگ
روح و روان گردشگران خارجی با خوردن “ته دیگ”، که به شکل ترد و طلایی در کف قابلمه سرخ شده، به وجد میآید. این غذا اغلب در رستورانها موجود نیست، اما توریستها به اندازهای به آن علاقهمند هستند که اغلب از رستورانها خواهان سرو این غذا هستند.
جواهر پلو
یکی از پلوهای ایرانی که ترکیبی از برنج و خلالهای پسته، هویج، زرشک، خلال بادام، پوست پرتقال و زعفران ایرانی میباشد، “جواهر پلو” نام دارد و به عنوان یکی از محبوبترین غذاهای خارجی در ایران شناخته میشود.
لوبیا پلو
“لوبیا پلو” یکی دیگر از غذاهای ایرانی است که در سرو آن رسم و رسوم خاصی لحاظ میشود. این غذا معمولاً به همراه ته دیگ سیب زمینی یا نان، سبزی خوردن، سالاد شیرازی و ماست میخوردند.
جوجه کباب
یکی از خوشمزهترین غذاهای گوشتی ایرانی، “جوجه کباب” است که روی زغال کباب میشود و طعم بسیار لذیذی دارد. این غذا زمانی که به دل طبیعت میروند و کمپینگ راه میاندازند، یکی از انتخابهای محبوب برای آمادهسازی و کبابپزی محسوب میشود.
خورشت قورمه سبزی
“خورش قورمه سبزی” یکی از اصیلترین خورشتهای ایرانی است که عطر و طعم بینظیری دارد و با ترکیبی از سبزی خورشتی، لوبیا سبز، و لیمو عمانی تهیه میشود و همراه با برنج ایرانی سرو میشود.
دلمه
این غذای خوشمزه به دلمه برگ مو معروف است که اکثر ایرانیان آن را با برگهای تازه و ترش انگور درست میکنند و در وعدههای اصلی یا عصرانه نوش جان میکنند. این یکی از غذاهای محلی محبوب در خطه آذربایجان است و در سراسر ایران طبخ میشود.
زرشک پلو
“زرشک پلو” یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که از ترکیب زرشک، برنج و مرغ به دست میآید و در مراسمهای عزاداری و عروسی نیز تهیه میشود و به نوعی یک نوع غذای مجلسی محسوب میشود.
ته چین
“ته چین” یکی از غذاهای مجلسی و شیک ایرانی است که با استفاده از موادی همچون برنج، ماست، زعفران، تخم مرغ، زرشک و زعفران تهیه میشود. این غذا در لیست بهترین غذاهای خارجی قرار دارد و با توجه به ظاهر شکیلاش نام کیک ایرانی را به خود گرفته است.
خورشت فسنجان
“خورش فسنجان” با طعم ترش و شیرینی که دارد توانسته به عنوان یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی در سایت Food Republic شناخته شود و یکی از پرطرفدارترین گزینهها در بین غذاهای مورد علاقه خارجیها به شمار میرود.
خورشت بادمجان
“خورش بادمجان” یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی است که با بادمجانهای سرخ شده طعم فوقالعادهای به آن میدهد. این غذا را میتوان هم با برنج و هم با نان سنگک سبزی سرو کرد.