روشهای کاربردی رفع شوری برنج
یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهایی که در مهمانیها، وعدههای خانوادگی، مراسمات و … بهطور فراوان مورد استفاده قرار میگیرد، برنج است. بنابراین پخت برنج میتواند از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام پخت این غذا با آن مواجه شوید، مزهی شور در برنج میباشد. از آنجایی که برنج را میتوان به روشهای مختلفی پخت، ممکن است میزان نمک مصرفی بیش از اندازه شود. اما نکته قابل توجه این است که در صورت بروز شوری برنج، چه کاری باید انجام داد. آیا میتوان این مشکل را برطرف نمود. به همین منظور، رستوران مهستان در ادامه قصد دارید شما را با راهکارهای رفع شوری برنج به طور کامل آشنا کند.
راههای رفع شوری برنج
معمولا برای پخت برنج ابتدا چند ساعتی آن را خیس میکنند. برای این کار علاوه بر برنج مقداری نمک نیز به آب اضافه میشود. از طرفی داخل آب جوش آمده نیز مقداری نمک اضافه می شود. به همین دلیل ممکن است در مراحل مختلف پخت با شوری برنج مواجه شوید. در هر مرحلهای که متوجه این مشکل شدید، میتوانید از روشهای زیر برای رفع شوری برنج استفاده نمایید.
در صورتی که قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، میتوانید یک سیبزمینی کامل را داخل برنج در حال جوشیدن بگذارید. سیبزمینی میتواند شوری آن را تا میزان قابل توجهی جذب نماید. سپس هنگام آبکش نمودن برنج، سیبزمینی را از آب خارج نموده و دور بیندازید.
در صورتی که هنگام آبکش نمودن متوجه شوری آن شدید، باز هم می توانید این مشکل را برطرف کنید. کافی است برنج آبکش شده را با کمک آب بیشتری شستشو دهید. در این صورت می توانید نمک اضافی آن را با شستن از بین ببرید. البته توجه داشته باشید که هنگام شستن برنج از بهم زدن زیاد آن اجتناب نمایید. زیرا این کار منجر به شفته و خرد شدن دانههای برنج میشود.
در صورتی که پس از دم کشیدن غذا متوجه شوری برنجتان شدید نیز میتوانید برای رفع آن اقدام نمایید. اما قطعا در این مرحله کار شما کمی سختتر خواهد شد. زیرا تنها دو راه برای رفع این مشکل دارید. اولین روش این است که خورشتی که قرار است همراه با برنج سرو نمایید را کم نمک بزنید. یا اینکه مقداری برنج بدون نمک دم کرده و در نهایت هر دو برنج را با یکدیگر ترکیب نمایید. اگر مقدار برنج زیاد است، باید آن را داخل یخچال نگهداری کرده و در طولانی مدت از آن استفاده کنید.
راهکار برطرف نمودن شوری برنج کته
روشهایی که در مطالب فوق برای رفع شوری کته ذکر شدند، زمانی کارایی دارند که برنج را به صورت آبکش تهیه نموده باشید. بسیاری از افراد از روش کته برای پخت برنج استفاده مینمایند، زیرا در این حالت بیشتر املاح و مواد مغذی برنج حفظ میشوند. اما همین موضوع موجب می شود تا در روش کته برای پخت برنج به نمک کمتری نیاز باشد. بنابراین در بسیاری از مواقع ممکن است برنج کته، شور شود. در این صورت میتوانید از روشهای مختلفی برای رفع مزهی شور کته استفاده نمایید.
ابتداییترین روش برای برطرف کردن این مشکل استفاده نمودن از سیبزمینی است. از آنجایی که سیبزمینی قدرت بسیار زیادی در جذب املاح و آب دارد، میتواند مقدار قابل توجهی از نمک برنج را جذب و شوری آن را کاهش دهد. همچنین استفاده از قند هنگام پخت برنج، نیز میتواند تا حد نسبتا زیادی به کاهش شوری آن کمک کند. در صورتی که پس از پخت برنج متوجه شوری آن شدید تنها، روشهای پخت برنج بدون نمک و یا خورشت کم نمک میتوانند به شما کمک کنند. بنابراین بهتر است در طول پخت اولیه برنج کته، میزان نمک آن را تست نمایید تا در صورت زیاد بودن نمک و احساس شوری برنج، بتوانید با کمک قند یا سیبزمینی این مشکل را برطرف کنید.
دیگر نکات کلیدی هنگام پخت برنج
راهکارهای دیگری نیز ارائه شدهاند که بسیاری از افراد معتقدند به رفع مزهی شور برنج کمک مینمایند. همانطور که گفته شد سیبزمینی تاثیر بسیار زیادی در بهبود شوری و کاهش نمک برنج دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد معتقدند که پس از پخت برنج نیز میتوانید با کمک سیبزمینی شوری آن را برطرف نمایید. برای این کار کافی است، یک سیبزمینی را ورقهای کرده و روی برنج بچینید. سپس مقداری آب را دور برنج ریخته و اجازه دهید برای مدت کوتاهی برنج دم بکشد. البته در صورتی که برنج شما نرم شده باشد، استفاده از این روش منجر به شفته شدن آن میگردد.
استفاده از آبلیمو نیز روش دیگری است که میتواند در برطرف نمودن این مشکل موثر باشد. میتوانید مقداری آبلیمو را روی برنج در حال پخت اسپری نمایید و اجازه دهید چند دقیقهای روی حرارت کم باقی بماند. این کار موجب میشود تا مقداری طعم لیمو به برنج اضافه شود و میزان شوری آن نیز تا حدودی کاهش پیدا کند. برخی از افراد نیز معتقدند که مواد اسیدی نیز در مخفی کردن طعم شوری موثر میباشند. به همین دلیل اضافه کردن مقدار کمی شکر یا سرکه به برنج نیز میتواند مزه شوری آن را کاهش دهد. توجه داشته باشید که استفاده از شکر، آبلیمو و مواد اسیدی میتواند در تغییر طعم برنج نیز موثر باشند. به همین دلیل اگر میخواهید طعم برنج را حفظ نمایید، بهتر است از دیگر روشهای کاهش شوری استفاده نمایید.